Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Willhem köper för 600 miljoner

Publicerad: 17 maj 2016, 05:07

Bostäderna på Rudsberget i Karlstad. Illustration: Arkinova Arkitekter.

NCC:s dotterbolag Bonava (tidigare NCC Housing) säljer sammanlagt 352 hyresrätter i Linköping och Karlstad till bostadsbolaget Willhem.


Ämnen i artikeln:

LinköpingBonavaNCCWillhem BostadCushman & WakefieldKarlstad

Försäljningen genomförs som en bolagsaffär till ett värde av 595 miljoner kronor.

I Linköping uppförs för närvarande 131 lägenheter i Södra Ekkällan. Första inflyttning sker till sommaren och projektet färdigställs i första kvartalet 2017.

I Karlstad kommer 221 lägenheter att uppföras på Rudsberget. Första inflyttning sker i första kvartalet 2018 och projektet färdigställs i fjärde kvartalet 2018.

– I och med förvärvet växer vi på två attraktiva orter där vi redan idag är en stor bostadsaktör, vilket är positivt. Nyproducerade hyresrätter med miljöprofil passar väl in i vår befintliga portfölj samtidigt som vi breddar vårt erbjudande till marknaden i Karlstad och Linköping ytterligare, säger Mikael Granath, vd, för Willhem.

Cushman & Wakefield var rådgivare till Bonava i affären.

I början av april genomförde Willhem en annan stor affär, när bolaget köpte hela Akelius västsvenska bestånd. Den gången var prislappen något högre, när man köpte över 4 000 lägenheter för fem miljarder kronor.

Redaktionen

Källa: NCC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.