Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Willhem förvärvar 135 hyresrätter i centrala Malmö av Trianon

Publicerad: 5 juli 2022, 06:39

Willhem har köpt etapp 2 av bostadsprojektet Fruktfabriken i Norra Sorgenfri, Malmö, av Fastighets AB Trianon. Till höger Willhems vd Mikael Granath.

Willhem köper även etapp 2 av Trianons hyresrättsprojekt för unga i Malmöstadsdelen Sorgenfri, till ett värde av 294 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Willhem BostadTrianon FastigheterHyresrätterMalmöSorgenfriSvepet

Sedan tidigare har Willhem köpt etapp 1 bestående av 256 hyreslägenheter. Nu köper fastighetsbolaget alltså även etapp 2. Bostadsarean uppgår till 6 140 kvadratmeter och Willhem tar över projektet när bostäderna, som uppförs i enlighet med Miljöbyggnad Silver, är färdigställda under 2026-2027. Byggherre blir Peab.

Byggstart för etapp 2 beräknas ske första kvartalet 2023.

− Sorgenfriområdet är ett spännande stadsutvecklingsprojekt i Malmö med stora möjligheter att bli något unikt. Vårt bestånd i Malmö har förändrats genom åren och vi närmar oss nu 2000 lägenheter med attraktiva bostadslägen på orten, säger Willhems vd Mikael Granath, i en kommentar.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.