Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Wikforss kombinerar akademi med praktik

Publicerad: 5 juli 2012, 11:31

Örjan Wikforss

”Nu plockar jag upp pennan igen”, säger Örjan Wikforss, Arkitekt SAR/MSA, professor i projektkommunikation, när han från och med den 1 juli 2012 lämnar heltidstjänsten på KTH för arkitektpraktiken i Arkitekturanalys AB.


Ämnen i artikeln:

Örjan Wikforss

– Jag har länge planerat att ta detta steg och nu är tiden mogen. Växelverkan mellan akademi och praktik är något jag har funnit vara mycket värdefullt.

Efter 12 år som lärare, handledare och forskare övergår Örjan Wikforss till den egna praktiken.
– Jag har haft ett starkt fokus på den klassiska uppgiften som professor, att undervisa och handleda. Det har varit mycket engagerande att utveckla undervisningen i projektledning och kommunikation. Handledningen har resulterat i ett 100-tal examensarbeten och 11 licentiat- och doktorsavhandlingar. Jag satte punkt som handledare med Jonas Runbergers unika doktorsavhandling i arkitektur, ”Architectural Prototypes II”.

Närmast väntar ett uppdrag för Statens konstråd i samarbete med Landstinget i Uppsala Län. Det gäller gestaltningen av den offentliga miljön vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Samarbetet med KTH fortsätter, nu i rollen som professor emeritus. I höst kommer Örjan Wikforss bland annat att leda en kurs i projektledning för ett trettiotal master-studenter.

Redaktionen

Källa: Örjan Wikforss

Ämnen i artikeln:

Örjan Wikforss

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.