onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Wihlborgs tar över två fastigheter av Oscar för 333 miljoner

Publicerad: 4 juli 2022, 06:45

Ulrika Hallengrens Wihlborg köper två fastigheter av Oscar Engelberts Oscar Properties. Oscar köpte fastigheterna för 304 miljoner 2021 – nu säljer han dem till ett över nio procent högre pris.

Wihlborgs förvärvar två handelsfastigheter i Helsingborg till ett underliggande fastighetsvärde om 333 miljoner kronor. Säljare är Oscar: ”Vi avyttrar inom ett segment som inte ingår i våra prioriterade segment till ett högre pris än det vi köpte för”, säger Oscar Engelbert i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

SvepetwihlborgsWihlborgs FastigheterOscar Properties

R


De två fastigheterna, Pilbågen 6 på Berga och Snårskogen 1 i norra Väla, omfattar totalt 25 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Fastigheterna är belägna i Wihlborgs kluster i de två företagsområdena, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Oscar köpte fastigheterna hösten 2021 i en paketaffär med Castellum, då Castellum blev storägare i Oscar (vilket man inte längre är). Prissumman var då 304 miljoner kronor. Försäljningpriset är därmed 9,54 procent högre än köpditot. 

Det totala hyresvärdet uppgår till cirka 29 miljoner och uthyrningsgraden är cirka 85 procent. 

Läs mer: Castellum säljer Oscar Properties-post med förlust  

Pilbågen 6 ligger längs med Garnisonsgatan i Helsingborg och har exponering mot Ängelholmsleden. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 16 400 kvm fördelat på 4 500 kvadratmeter kontor, 9 400 kvadratmeter butik och 2 500 kvadratmeter lager. I fastigheten finns i dag cirka 25 hyresgäster. 

Snårskogen 1 ligger intill Wihlborgs befintliga fastighet Snårskogen 4 på Väla Norra. Den uthyrningsbara arean uppgår till 8 600 kvadratmeter fördelat på 2 500 kvadratmeter kontor, 4 900 kvadratmeter butik och 1 200 kvadratmeter lager och är uthyrda till cirka 15 hyresgäster.

Läs mer: Oscar Engelbert om Norra tornen-uppgörelsen: ”Rimlig” 

– Genom denna avyttring agerar vi i linje med vår strategi, säger Oscar Engelbert, vd och grundare av Oscar Properties, i en kommentar. 

Engelbert fortsätter:
– Vi avyttrar inom ett segment som inte ingår i våra prioriterade segment till ett högre pris än det vi köpte för och frigör på så sätt kapital till nya förvärv till högre avkastning och som kompletterar vår portfölj och kan hjälpa oss att växa för att nå våra målr. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev