torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Wihlborgs säljer till JM i Malmö

Publicerad: 17 juni 2020, 13:27

Torrdockan 7, i Dockan, i Malmö Foto: Alexander Olivera

Wihlborgs säljer fastigheten Torrdockan 7 i Malmö till JM. Köpeskillingen uppgår till totalt 110 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

wihlborgsWihlborgs FastigheterJMMalmö

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Fastigheten ligger vid Dockplatsen och har en lagakraftvunnen detaljplan som möjliggör för cirka 170 bostäder och 700 kvadratmeter kommersiell yta. Frånträde sker den 1 september 2020. 

- Wihlborgs fokuserar på kommersiella fastigheter och därför är det helt i linje med vår strategi att sälja fastigheten. JM har precis som Wihlborgs varit drivande i utvecklingen av Dockan och därför känns det naturligt att lämna stafettpinnen vidare till dem, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, i pressmeddelandet. 

Fastigheten har tidigare varit planlagd för hotellbebyggelse men sedan 2016 har Wihlborgs, tillsammans med JM, arbetat för att utveckla bostadsbyggrätter. Den nya detaljplanen har nyligen vunnit laga kraft. 

– Det är glädjande att få vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av Dockan, kommenterar Lau Borch, regionchef JM region syd, i ett pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev