tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Wihlborgs miljardköper i Köpenhamn

Publicerad: 11 juli 2022, 06:53

Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, och Hedegaardsvej 188, en av de nya fastigheterna. Foto: Josefin Widell Hultgren, Wihlborgs

Bolaget köper två flygplatsnära kontorsfastigheter om totalt 52 000 kvadratmeter av PFA DK Ejendomme Høj. Båda ligger i direkt anslutning till tunnelbanan med tolv minuters restid till centrala Köpenhamn.

Ämnen i artikeln:

SvepetKöpenhamnDanmarkwihlborgsWihlborgs Fastigheter

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Fastigheterna Hedegaardsvej 88 och Amager Strandvej 390 köps för 1 075 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 1,5 miljarder kronor, av PFA DK Ejendomme Høj, som ägs av PFA Pension, med tillträde i september.

– Förvärven är utmärkta komplement till vår portfölj och en del av vår strävan att kunna erbjuda befintliga och nya hyresgäster bra kontorsmiljöer nära Köpenhamns centrum. De moderna lokalerna har hög standard och är väl uppgraderade när det kommer till design och teknik, kommenterar Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Läs även: Damarks hårda politik: ”Höga betonghus längst ner i bostadshierarkin” 

Hedegaardsvej 88 har en uthyrningsbar area om 26 400 kvadratmeter och flera olika hyresgäster, med PostNord som den största. Det sammanlagda hyresvärdet för fastigheten uppgår till 40 miljoner danska kronor.

Amager Strandvej har en uthyrningsbar area om 25 400 kvadratmeter och fördelar sig på 21 100 kvadratmeter kontor, 3 500 kvadratmeter nyrenoverat konferens- och kontorshotell och 800 kvadratmeter lager. Det sammanlagda hyresvärdet uppgår till 42 miljoner danska kronor.

– Våra två nya fastigheter på Amager har en fantastisk placering i ett eftertraktat område. Nu ser vi fram emot att utveckla dem till välfungerande och attraktiva fastigheter för olika typer av ändamål, kommenterar Søren Kempf Holm, direktör för Wihlborgs A/S.

Fastigheterna ligger nära tunnelbanan och det finns dessutom goda förbindelser till både Danmark och Sverige, samt utlandet via närheten till Köpenhamns flygplats.  

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev