Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Wihlborgs miljardköper i Helsingborg

Publicerad: 12 april 2019, 07:26

Foto: Wihlborgs.

Wihlborgs genomför ett miljardförvärv i Helsingborg – den här gången handlar det om den så kallade Tretornfabriken i centrala staden. De 51 000 kvadratmeterna förvärvas för 1,2 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgWihlborgs FastigheterFastighetsmarknaden i Sydsverige

Wihlborgs genomför ett miljardförvärv i Helsingborg – den här gången handlar det om den så kallade Tretornfabriken i centrala staden. De 51 000 kvadratmeterna förvärvas för 1,2 miljarder kronor.

Förvärvet omfattar de två fastigheterna Hermes 10 och Hermes 16 i centrala Helsingborg. Huvudbyggnaderna ritades av arkitekten Mogens Mogensen åt Helsingborgs Gummifabrik AB, senare Tretorn.

Byggnaderna innehåller främst kontors- och utbildningslokaler.

– Förvärvet är en viktig del i vår fortsatta utveckling i Helsingborg. Vi ser en god efterfrågan och våra befintliga kontorsfastigheter i Helsingborg är i princip fullt uthyrda. Med detta tillskott får vi möjlighet att hjälpa både befintliga och nya kunder att utveckla sina verksamheter, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Bland de större hyresgästerna finns IKEA IT, Lunds universitet, Helsingborgs Stad och CapGemini.

– Staden går en spännande framtid till mötes och vi är glada att kunna bidra till utvecklingen både genom att utveckla de fastigheter vi nu förvärvat och genom att vi till exempel skapar nya attraktiva kontorsytor i Prisma i Oceanhamnen. Vi är också övertygade om att även ombyggnaden av Helsingborg C kommer att bidra till den positiva utvecklingen i staden.

Hyresvärdet är cirka 95 miljoner kronor och vid tillträdet är drygt 97 procent uthyrt. Fullt uthyrt beräknas avkastningen till cirka 5,5 procent. Investeringen finansieras huvudsakligen via befintliga kreditfaciliteter. Säljare är Alecta Pensionsförsäkring.

CBRE har agerat rådgivare åt Alecta i affären.

Så sent som i februari gjorde bolaget ytterligare ett miljardförvärv, då man köpte två fastigheter på Ideonområdet i Lund av Vasakronan. Prislappen den gången låg på 1 260 miljoner kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.