Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Wihlborgs köper och säljer i syd

Publicerad: 22 juni 2016, 05:31

Anders Jarl är styrelseordförande för Wihlborgs.

Foto: Wihlborgs.

Wihlborgs köper en fastighet i Köpenhamn, samtidigt som de säljer fastigheter i Helsingborg och Malmö. Affärerna är ett led i att utveckla beståndet av kommersiella fastigheter.


Ämnen i artikeln:

KöpenhamnMalmöAnders JarlHelsingborgWihlborgs Fastigheter

Fastigheten i Köpenhamn, Abildager 16, ligger i Brøndby och köps för 20 miljoner danska kronor. Fastigheter har en tomtareal om 35 000 kvadratmeter och är bebyggd med lager och kontor på 11 000 kvadratmeter. Den är dock outhyrd.

Wihlborgs äger sedan tidigare grannfastigheten, där PostNord är hyresgäst.

– Förvärvet av Abildager 16 innebär att vi får större möjlighet att utveckla vår befintliga fastighet och tillmötesgå våra hyresgästers framtida behov, säger Anders Jarl, vd på Wihlborgs.

Wihlborgs förvärvar en fastighet i Köpenhamn och avyttrar fastigheter i Helsingborg och Malmö som ett led i det långsiktiga arbetet med att utveckla beståndet av kommersiella fastigheter.

I Helsingborg säljer bolaget blandfastigheten Vikingen 10 till Gustavssons Fastigheter.

– En avyttring av denna äldre fastighet i Helsingborg, med ett antal bostadslägenheter, är en del i vår strategi att kontinuerligt fokusera vår fastighetsportfölj, säger Anders Jarl.

I Malmö säljer bolaget två obebyggda kvarter, med bostadsbyggrätter om cirka 20 000 kvadratmeter BTA, till privata aktörer i två separata affärer.

Samtliga försäljningar görs som bolagsaffärer med ett totalt fastighetsvärde om 157 miljoner kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.