Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Wihlborgs köper för 2,3 miljarder i Danmark

Publicerad: 10 juli 2017, 05:27

Anders Jarl är styrelseordförande för Wihlborgs.

Foto: Wihlborgs.

Wihlborgs har tecknat ett avtal med danska pensionsbolaget Danica att under kvartalet köpa 15 fastigheter i Köpenhamnsområdet till ett underliggande fastighetsvärde om 1,8 miljarder danska kronor.


Ämnen i artikeln:

KöpenhamnWihlborgs Fastigheter

Wihlborgs meddelade på söndagen att man tecknat ett avtal med danska pensionsbolaget Danica att under kvartalet köpa 15 fastigheter i Köpenhamnsområdet till ett underliggande fastighetsvärde om 1,8 miljarder danska kronor, motsvarande 2,3 miljarder svenska kronor.

Portföljen består av moderna kontorsfastigheter i områden som Herlev/Ballerup och Høje-Taastrup där Wihlborgs redan äger fastigheter men även i Ørestad och Hørsholm/Holte. Bland hyresgästerna finns den danska staden och Danske bank.

Hyresintäkterna är 130 miljoner danska kronor per år och vakansen 9 procent. Köpeskillingen baseras på en initial direktavkastning om 6 procent.

Tillträde sker under kvartalet och den ekonomiska effekten påbörjas 1 augusti. När fastigheterna tillträds äger Wihlborgs fastigheter i Danmark till ett värde om 6,5 miljarder kronor.

– Den positiva ekonomiska utvecklingen gör Danmark till en fortsatt intressant marknad. Nu fick vi en bra möjlighet att förvärva ett bestånd med moderna kontorsfastigheter som till stor del ligger i områden där vi redan finns, kommenterar Wihlborgs vd Anders Jarl i ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.