Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Wihlborgs förvärvar i Danmark

Publicerad: 9 januari 2020, 09:14

Banemarksvej 50, i Bröndby. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs har förvärvat kontorsfastigheten Banemarksvej 50 i Bröndby, i Danmark. Säljare är isländska Fint ehf.


Ämnen i artikeln:

Wihlborgs Fastigheter

Wihlborgs har förvärvat kontorsfastigheten Banemarksvej 50 i Bröndby, i huvudstadsregionen i Danmark. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären sker till en köpeskilling om 100 miljoner danska kronor, motsvarande runt 140 miljoner kronor. Säljare är isländska Fint ehf.

Fastigheten omfattar totalt 19 500 kvadratmeter och är i nuläget uthyrd till 83 procent. Största hyresgäst är Milestone System A/S som hyr totalt 12 200 kvadratmeter.

Wihlborgs tillbaka som ägare

Detta är andra gången Wihlborgs köper fastigheten. Bolaget ägde fastigheten mellan 1999 och 2002, efter att man köpt huset av Nykredit med stora vakanser. Huset såldes sedan fullt uthyrd med en vinst på 15 miljoner DKK.

– Det är roligt att åter kunna förvärva denna fastighet. Wihlborgs äger sedan tidigare ett antal fastigheter i Bröndby och därför var det naturligt för oss att komplettera vårt bestånd när tillfälle nu gavs, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Ajda Dzambic

Ämnen i artikeln:

Wihlborgs Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.