Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Wihlborgs avyttrar i Köpenhamn

Publicerad: 11 mars 2019, 06:43

Glentevej 61-65.

Foto: Wihlborgs.

Wihlborgs har kommit överens med danska Viscop Ejendomsselskab om försäljningen av två fastigheter för 310 miljoner kronor. Fastigheterna har en sammanlagd uthyrningsbar yta om 17 400 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Wihlborgs Fastigheter

Wihlborgs har kommit överens med danska Viscop Ejendomsselskab om försäljningen av fastigheterna Glentevej 61-65 och Glentevej 67-69 för 310 miljoner kronor. De två fastigheterna har en sammanlagd uthyrningsbar yta om 17 400 kvadratmeter och säljs då de ligger i ett område som ska utvecklas till bostadsområde.

Enligt ett pressmeddelande från Wihlborgs köpte man fastigheterna hösten 2016 för 172 miljoner kronor.

Frånträde sker 29 mars.

– Wihlborgs fokuserar på att äga, förvalta och utveckla kommersiella fastigheter. Vi välkomnar en positiv och framåtriktad stadsutveckling, och när området nu utvecklas mer mot bostäder är det naturligt för oss att sälja fastigheterna till en aktör som är specialiserad på konvertering och utveckling av bostäder, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter i en kommentar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Wihlborgs Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.