Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Wästbygg säljer till Heba

Publicerad: 13 december 2016, 06:59

Heba har tecknat avtal med Wästbygg Projektutveckling Stockholm om förvärv av bostadsprojektet Solskensvägen med 155 ungdomsbostäder i Tullinge. Värdet på affären uppgår till 216 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

FlemingsbergWästbyggHeba FastigheterStudentbostäder

HEBA förvärvar samtliga aktier i bolaget Tullinge Ungdomsbostäder AB som innehar tomträtten för fastigheten och som tecknar ett totalentreprenadavtal med Wästbygg för uppförandet av bostäderna. Den planerade byggnationen består av 2 byggnader med totalt 155 lägenheter och 52 parkeringsplatser. Byggnaderna omfattar totalt 5 275 kvadratmeter bostadsarea.

– Förvärvet av ungdomsbostäderna i Tullinge innebär att vi utökar vår verksamhet i närheten av universitets- och sjukhusområdet i Flemingsberg. HEBA äger sedan tidigare 380 lägenheter i Huddinge. Under sommaren 2017 tillträder vi ett pågående byggprojekt med 184 nya lägenheter i Flemingsbergsdalen, kommenterar Lennart Karlsson, vd, Heba.

Byggstart planeras under första kvartalet 2017. Under hösten 2018 ska lägenheterna vara klara för inflyttning.

– Det känns mycket positivt att genomföra denna affär med HEBA och att vi nu kan påbörja ytterligare ett bostadsprojekt där lägenheterna öronmärks för unga. Under 2016 har vi avslutat byggandet av nästan 650 student- och ungdomslägenheter i Stockholmsregionen. Dessutom har vi markanvisningar i vår portfölj för ytterligare bostäder för unga vuxna, där arbetet med detaljplanerna pågår, kommenterar Pero Popovski, vd på Wästbygg Projektutveckling Stockholm, i ett pressmeddelande.

Rådgivare till Wästbygg har varit Bernström & Partner samt Vinge Advokatbyrå.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.