Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Wästbygg övertar alla Sjaelsö Sveriges byggprojekt

Publicerad: 30 oktober 2013, 15:47

Efter danska exploatören Sjaelsös konkurs under sensommaren lägger nu även Sjaelsö Sverige ner sin verksamhet. Planerade projekt övertas av Wästbygg. I projektportföljen finns cirka 1 000 lägenheter i Stockholmsregionen samt flera kommersiella projekt i form av handelsplatser runt om i landet.

Ämnen i artikeln:

SjaelsöWästbygg

Sjaelsö Sverige och Wästbygg har kommit överens om att Wästbygg övertar de utvecklingsprojekt som Sjaelsö har i planeringsfasen. I uppgörelsen ingår också att Wästbygg på egen hand driver vidare det projektbolag som parterna startade gemensamt för ungefär ett år sedan.

På bostadssidan handlar det om ungefär 1 000 lägenheter som ska byggas i Stockholmsregionen, såväl hyresrätter som bostadsrätter. Under det kommande året inleds byggandet av ungefär hälften av dessa.

– Det är mycket tråkigt att Sjaelsö lägger ner sin verksamhet, vi har haft ett gott samarbete under många år. Samtidigt är vi mycket nöjda med den uppgörelse som vi nu har träffat. Vi startar omgående upp ett nytt bolag, Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB, som kommer att hantera den här projektportföljen. Som ansvarig anställs Pero Popovski, tidigare vd för Sjaelsö Sverige, berättar Jörgen Andersson, vice vd för Wästbygg Gruppen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Wästbygg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev