Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Wallenstam säljer vindkraftsparker till Jämtkraft

Publicerad: 7 juni 2022, 08:09

Foto: Björn Rundström

Wallenstam omstrukturerar i vindkraftsportföljen och säljer tre vindkraftsparker om totalt 13 vindkraftverk i elområde 2. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

SvepetWallenstam Fastigheter

Köpare är energibolaget Jämtkraft och parkerna har en total installerad effekt om 30,5 MW. Köpare är Jämtkraft.

- Vi gör en omstrukturering för att koncentrera vår vindkraft till området där våra fastigheter är belägna, vilket är i elområde 3. Därför säljer vi tre av parkerna i elområde 2. Det känns trevligt att få sälja till just Jämtkraft, som vi har gjort affärer med tidigare. Vi har också ett samarbete med dem kring elhandel av den el som vi producerar och förbrukar, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

Försäljningen omfattar följande vindkraftsparker:

· Stentjärnåsen, 5 verk, 10 MW, Härjedalens kommun

· Rätans-Digerberget, 5 verk, 11,5 MW, Bergs kommun

· Middagsberget, 3 verk, 9 MW, Bergs kommun

Jämtkraft tillträdde vindkraftsparkerna den 1 juni 2022. Efter försäljningen äger Wallenstam 53 vindkraftverk med en installerad effekt om totalt 112 MW, fördelade på 17 parker. Wallenstam är även efter affären självförsörjande på förnybar elenergi, vilket bolaget skriver att det varit sedan 2013. 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.