Onsdag08.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Wallenstam säljer på Kungsholmen

Publicerad: 30 Juni 2016, 05:00

Wallenstam har sålt fyra fastigheter på Kungsholmen till en bostadsrättsförening. Fastighetsvärdet för de 75 lägenheterna uppgår till 345 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

KungsholmenWallenstam Fastigheter

Wallenstam har sålt fyra fastigheter på Kungsholmen till en bostadsrättsförening. Fastighetsvärdet för de 75 lägenheterna uppgår till 345 miljoner kronor.

Bolaget köpte fastigheterna i samband med att de sålde Kungsholmsporten till AMF i början av 2015. De ingick i en liten portfölj som då var värd 293 miljoner kronor.

De fastigheter som nu säljs är Morellträdet 6, 12 och 13. Totalt utgör de 5 800 kvadratmeter fördelat på 75 lägenheter. Föreningen konverterar vissa lokalareor till lägenheter samt har försålt råvinden.

Bostadsrättsföreningen företräddes av Restate.

Utöver affären på Kungsholmen har Wallenstam genomfört flera andra försäljningar under första kvartalet som inte tidigare kommunicerats. Totalt har de fem fastigheterna 513 miljoner kronor i överenskommet fastighetsvärde, där Morellträdet är inräknat.

– Vi har en plan att successivt föryngra vårt fastighetsbestånd. Detta sker framför allt genom nyproduktion av nya kvalitativa hyresrättsfastigheter. Planen innebär också att vi ibland avyttrar äldre fastigheter för att finansiera vår nyproduktionssatsning, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.