Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Wallenstam prisat i Nacka

Publicerad: 23 april 2012, 12:43

Södra Strandparken

Av nio nominerade kandidater vann Wallenstams nybyggnation Södra Strandparken, på Stensövägen i Nacka, Nacka stadsbyggnadsutmärkelse 2012.


Ämnen i artikeln:

Wallenstam Fastigheter

Utmärkelsen har delats ut av Nacka årligen sedan 2005 för att lyfta goda exempel på bra stadsbyggnad. Södra Strandsparken består av 73 hyresrättslägenheter och färdigställdes 2011.

– Det är fantastiskt roligt att få den här utmärkelsen. Vi har ett stort engagemang i Älta och en vision för fortsatt stadsutveckling. Därför känns det extra viktigt att få en bekräftelse på att Södra Strandparken tagits emot så väl, säger vd Hans Wallenstam.

Motiveringen löd:
”Ett nytt flerbostadshus med 73 lägenheter i Älta anknyter med sin rationella arkitektur till närbelägna flerbostadshus från 1960-talet. Allt kommer igen! Det här huset har en fasad av vita betongelement med loftgångar mot gatusidan i vartannat våningsplan och mot gårdssidan däremellan. Lägenheterna har både balkong och loftgång. Invändigt finns i varje lägenhet en effektiv förvaring/funktionsvägg som är genomgående. Ett ovanligt konsekvent genomfört projekt.”

Arkitekt till projekt Södra Strandparken är Frenning & Sjögren Arkitekter AB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Wallenstam

Ämnen i artikeln:

Wallenstam Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.