Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Wallenstam miljardsäljer till SBB i Stockholm

Publicerad: 26 november 2021, 13:39

Foto: Wara1982

Wallenstam har tecknat avtal om att sälja sex fastigheter i Sundbyberg och Gröndal till SBB. De säljs för 1 150 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Wallenstam FastigheterSBB FastigheterSundbybergStockholm

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samtliga fastigheter är bostadsfastigheter. De två fastigheterna i Sundbyberg omfattar cirka 12.500 kvadratmeter bostäder, 7.000 kvadratmeter kommersiellt och 10.000 kvadratmeter garage. 

Läs även: Fullt drag i ”obehaglig sektor” - räntan fortsatt nyckeln för börsbolagen

– I Sundbyberg satsar vi på vårt stadsutvecklingsprojekt Umami Park där vi bygger cirka 1 000 lägenheter. Vi väljer nu att sälja våra två övriga fastigheter i Sundbyberg som vi ägt länge, där vi gjort omfattande tekniska renoveringar och det känns bra att nu lämna över stafettpinnen till en trygg och stabil fastighetsägare i SBB. Sundbyberg är en spännande kommun och vi bygger gärna ännu mer där i framtiden, säger Mathias Aronsson, regionchef Stockholm och Uppsala samt vice vd Wallenstam.

De fyra fastigheterna i Gröndal omfattar i huvudsak bostäder om totalt cirka 6.000 kvadratmeter, samt 1.000 kvadratmeter kommersiellt och 500 kvadratmeter garage.

Läs även: SBB tar in en halv miljard - Wallenstam ny ägare

Wallenstam frånträder fastigheterna den 31 januari 2022.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.