Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Wallenstam miljardköper i centrala Göteborg

Publicerad: 10 december 2021, 12:54

Foto: Wallenstam

Wallenstam förvärvar en kommersiell fastighet i centrala Göteborg av Handelsbanken Fastigheter. Prislappen landar på runt 1,1 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Wallenstam FastigheterHandelsbanken

Affären avser fastigheten Inom Vallgraven 15:13 som är belägen i centrala Göteborg. Fastigheten breder ut sig på Östra Hamngatan 23-27/Södra Hamngatan 33-35/Drottninggatan 34-36 och omfattar cirka 12 000 kvadratmeter kontors- och butikslokaler. Bland de större hyresgästerna finns Handelsbanken, Naturkompaniet, H&M och Randstad.

– Det är en fantastiskt fin fastighet som vi nu köper. Den innehåller stora, samlade kontorsytor och kompletterar vårt övriga innehav i city, där vårt kommersiella bestånd finns samlat, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg samt vice vd Wallenstam, i bolagets pressmeddelande.

Läs även: WEBB-TV: Stockholm eller Göteborg? - Wallenstam och Serneke avgör

Försäljningen sker till ett överenskommet fastighetsvärde om 1 125 miljoner kronor. Wallenstam tillträder den 1 februari 2022. 

– Det känns väldigt trevligt att kunna göra ett förvärv från Handelsbanken, som vi har haft ett djupt samarbete med sedan en lång tid tillbaka. Det är en gedigen fastighet i hjärtat av Göteborg, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.