Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Wallenstam köper Axesshuset i Göteborg

Publicerad: 30 Mars 2016, 07:45

Axesshuset.

Wallenstam tecknade på onsdagen avtal med Göteborgs Stads Parkering om köp av det så kallade Axesshuset. Huset ligger i stadsdelen Haga och köps för 169 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

GöteborgWallenstam Fastigheter

– Det här är ett strategiskt förvärv av en fin kommersiell fastighet i centrala delarna av Göteborg. Vi tror på Göteborgs innerstad och dess utveckling. Jag är glad över att kunna komplettera vårt kommersiella bestånd här i ett mycket bra läge i anslutning till Haga och med ett mycket bra kommunikationsläge, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Axesshuset ligger på Södra Allégatan i Göteborg. Fastigheten byggdes 1990 och är idag en samhällsfastighet med vård- och utbildningskluster med en uthyrningsbar area om 5 074 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns bland andra Västra Götalands Läns Landsting, Capio närsjukvård och Medborgarskolan.

Tillträde till fastigheten blir preliminärt till hösten förutsatt att Göteborgs kommunfullmäktige fattar positivt beslut i frågan dessförinnan, och att en avstyckning avseende befintlig parkeringsanläggning på fastigheten genomförs av säljaren.

Redaktionen

Källa: Wallenstam

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.