Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Volvo utvecklar verkstad och kontor för 248 mkr i Göteborg

Publicerad: 16 mars 2022, 09:21

Volvo truck center får en sammanlags area om 12 000 kvadratmeter.

Peab har fått uppdraget att bygga en ny verkstadsanläggning och kontor i Bäckebol i Göteborg. Beställare är Volvo Lastvagnar Sverige AB och kontraktssumman uppgår till 248 miljoner svenska kronor.


Ämnen i artikeln:

VolvoPeabGöteborg

Volvo truck center innefattar en ny toppmodern framtidssäkrad verkstadsanläggning i Göteborg som blir den största anläggningen i sitt slag för Volvo Lastvagnar Sverige AB. 

Anläggningen ska innehålla kontorsbyggnad och lager som sammanlänkas med tre hallbyggnader. Dessa ska ha den senaste tekniken inom verkstadsmiljöer och vara anpassade för service av framtidens fordon. 

Läs mer: Volvo växer stort i Stockholms techdistrikt – skapar hub för 700 anställda 

Byggnaden blir 142 meter lång och 90 meter bred och får en sammanlagd area på 12 000 kvadratmeter. Utöver verkstaden och reservdelslagret byggs en matsal, personalutrymmen och kontorslokaler både för Volvo truck center och Volvo Lastvagnars svenska marknadsbolag.

Uppdraget är en totalentreprenad i utökad samverkan/partnering med omedelbar byggstart. Arbetets första etapp förväntas vara färdigställt under första kvartalet 2024 och andra etappen under första kvartalet 2025.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2022.

Läs mer: Platzer tecknar nytt avtal med Volvo - hyr ut 23 000 kvadrat 

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

VolvoPeabGöteborg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.