Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Victoria Parks förvaltningsförlust 1,4 miljoner kronor

Publicerad: 23 april 2014, 10:32

Victoria Park redovisar ett driftnetto på 17,1 miljoner kronor för årets första kvartal. Det är en kraftig ökning jämfört med motsvarande kvartal 2013 då driftnettot hamnade på 3,8 miljoner men sett till överskottsgraden blir ökningen inte lika kraftig, från 18,8 procent till 30,9 procent.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Victoria Park redovisar ett driftnetto på 17,1 miljoner kronor för årets första kvartal. Det är en kraftig ökning jämfört med motsvarande kvartal 2013 då driftnettot hamnade på 3,8 miljoner men sett till överskottsgraden blir ökningen inte lika kraftig, från 18,8 procent till 30,9 procent. Fjärde kvartalets blygsamma förvaltningsvinst är borta och för första kvartalet redovisar man en förvaltningsförlust om 1,4 miljonor kronor. Det är dock en markant förbättring jämfört med första kvartalet 2013 då man förlorade 5,1 miljoner på sin förvaltning.

De orealiserade värdeförändringarna i fastighetsbeståndet snyggar emellertid till siffrorna en aning och före skatt gör man en vinst på 1,7 miljoner kronor. Det är dock inte lika mycket som ifjol då vinst före skatt hamnade på 12,5 miljoner, även då tack vare att fastighetsbeståndets värde ökade.

Man har inlett arbetet med att intregrera Fastighets AB Tornets bestånd i sitt eget, vilket syns tydligt på intäktssidan men om förvaltningsresultatet tydligt visar återstår ett gediget arbete. I nuläget blöder Victoria Parks förvaltning pengar.

Balansräkningen ser betydligt bättre ut, tillgångarna uppgår till 3,5 miljarder kronor varav 1,3 miljarder är eget kapital, motsvarande en solidiet om 36,2 procent. Belåningsgraden ligger på 61,7 procent men någon räntetäckning ger en löpande verksamheten inte.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.