Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Victoria Park köper större fastighetsbestånd i Göteborg

Publicerad: 17 december 2014, 07:06

Victoria Park AB har ingått avtal om förvärv av ett fastighetsbestånd på 1 300 lägenheter beläget i stadsdelen Lövgärdet i Göteborg. Säljare är Stena Fastigheter. Köpeskillingen uppgår till 925 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Peter StrandVictoria Park FastigheterGöteborgStena FastigheterChristel Armstrong Darvik

Victoria Park AB har ingått avtal om förvärv av ett fastighetsbestånd på 1 300 lägenheter beläget i stadsdelen Lövgärdet i Göteborg. Säljare är Stena Fastigheter. Köpeskillingen uppgår till 925 miljoner kronor.

Beståndet innefattar cirka 1 300 lägenheter motsvarande drygt 80 000 kvadratmeter bostäder samt 32 000 kvadratmeter kommersiella lokaler som i huvudsak innefattar ett vårdboende och en skola som båda är uthyrda till Göteborgs Stad på långa avtal. Tillträde beräknas ske sista veckan i mars 2015. Fastigheterna är fullt uthyrda och har en nettohyra på cirka 112 miljoner kronor.

– Vi förvärvar ett välskött bestånd av Stena Fastigheter. Det är en strategisk och viktig affär för Victoria Park i Göteborgsområdet, där vi ser stora möjligheter till kompletterande förvärv. Vi kommer även i detta bestånd att skapa värde genom fastighetsutveckling med en social dimension. Victoria Park är i och med den här affären etablerad i samtliga storstadsregioner, vilket är ett stort steg mot att nå vårt mål att förvalta 1 000 000 kvadratmeter, säger Victoria Parks vd Peter Strand.

– Vi har under snart 10 år ägt och utvecklat Lövgärdet och när vi nu fick ett erbjudande och möjlighet att sälja fastigheterna till en långsiktig aktör som vill fortsätta bidra till utvecklingen av området tog vi det strategiska beslutet att tacka ja. Vi är alltid intresserade av att göra bra affärer men har ett säljaransvar och omtanke om våra hyresgäster. Försäljningsresultatet ger oss nu möjligheter att ytterligare satsa på nyproduktion i Göteborg, Malmö och Stockholm, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef, Stena Fastigheter.

Avtalet är villkorat av finansiering som avses ske genom befintliga likvida medel samt upptagandet av nya banklån.
JLL Tenzing är transaktions rådgivare, PWC finansiell rådgivare och Fredersen Advokatbyrå legal rådgivare till Victoria Park i transaktionen.

Efter affären kommer Victoria Park att ha cirka 8 700 lägenheter.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Victoria Park, Stena Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.