Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Victoria Park köper i syd för 465 miljoner

Publicerad: 19 januari 2018, 09:15

Peter Strand.

Foto: Victoria Park.

Victoria Park förvärvar två bostadsbestånd i Malmö och Trelleborg, med totalt 327 lägenheter. Prislappen ligger på 465 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

MalmöVictoria Park FastigheterFastighetsmarknaden i SydsverigeTrelleborg

Säljare av båda bestånden är Steneken Holding och hyresvärdet ligger på cirka 30 miljoner kronor per år.

230 av lägenheter ligger i Malmö, med en uthyrningsbar yta om 26 000 kvadratmeter.

– Vi har sedan tidigare drygt 1 700 lägenheter i Malmö med omnejd, och vill fortsätta att växa i regionen. Aktuell affär ska ses som en komplettering till vårt befintliga bestånd med bra belägna fastigheter och ger oss ytterligare synergier i förvaltningen, säger Peter Strand, vd på Victoria Park.

Beståndet är fullt uthyrt med en genomsnittlig hyra om cirka 1 100 kronor per kvadratmeter och har en omsättningshastighet i paritet med Victoria Parks befintliga bestånd.

– De förvärvade fastigheterna är centralt belägna och samtliga lägenheter är orenoverade, vilket passar vår affärsmodell med värdeskapande investeringar genom rullande ROT utmärkt, säger Peter Strand.

Förvärvet, som är villkorad av att säljaren kan fissionera nuvarande bolag, sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 465 miljoner kronor där köpeskilling för aktierna preliminärt uppgår till 357 miljoner kronor.

Förvärvet finansieras genom befintlig kassa samt genom upptagande av nya lån. Tillträde sker preliminärt den 15 maj 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.