Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Victoria Park köper bostäder i Örebro

Publicerad: 13 juni 2017, 09:15

Peter Strand, vd för Victoria Park i Malmö förra

Foto: Sverrir Thór.

Victoria Park förvärvar 396 lägenheter med en uthyrbar yta om cirka 28 000 kvadratmeter i Örebro. Säljare är Förvaltnings AB Västerstaden och tillträde sker den 1 september 2017.


Ämnen i artikeln:

ÖrebroVictoria Park Fastigheter

Victoria Park köper 396 lägenheter i Örebro till ett fastighetsvärde om 305 miljoner kronor, motsvarande 10 850 kronor per kvadratmeter. Totalt finns cirka 28 000 kvadratmeter uthyrbar yta.

Säljare är Förvaltnings AB Västerstaden och tillträde sker den 1 september 2017.

– Vi har länge letat efter passande objekt i Örebro, som därmed blir vår tolfte stad, och ser gärna ett större bestånd här framöver, säger Victoria Parks vd Peter Strand, i ett pressmeddelande.

Beståndet är fullt uthyrt med en genomsnittlig hyra om cirka 880 kronor per kvadratmeter och har en omsättningshastighet i paritet med Victoria Parks befintliga bestånd.

– De förvärvade fastigheterna är så kallade miljonprogram byggda på 1960-talet, och som ej genomgått renovering. Vi förväntar oss kunna förädla det aktuella beståndet.

Förvärvet sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 305 miljoner kronor där köpeskilling för aktierna preliminärt uppgår till 188 miljoner kronor. Förvärvet finansieras genom befintlig kassa och genom nya lån. Betalning sker vid tillträdet.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.