Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Victoria Park köper 3 100 lägenheter

Publicerad: 29 augusti 2014, 04:50

Victoria Park AB betalar 1,7 miljarder för en bostadsfastighetsportfölj om totalt cirka 3 100 lägenheter med en uthyrbar yta om 244 000 kvadratmeter, belägen i Eskilstuna.


Ämnen i artikeln:

EskilstunaVictoria Park Fastigheter

Säljare är ett bolag i Fogelvik Holdingkoncernen som efter affären blir en betydande aktieägare i Victoria Park. Förvärvet sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 1 720 miljoner kronor, motsvarande cirka 7 000 kronor per kvadratmeter.

Beståndet är fullt uthyrt med en genomsnittlig bostadshyra på 880 kronor per kvadratmeter och år. Tillträde beräknas ske omkring den 1 december 2014.

Efter affären kommer Victoria Park att ha en samlad uthyrbar yta om 613 000 kvadratmeter fördelad på cirka 7 600 lägenheter. Fastighetsvärdet ökar med förvärvet från cirka 3,0 miljarder kronor till cirka 4,7 miljarder kronor. Den initiala direktavkastningen bedöms kunna uppgå till 5,5 procent.

Förvärvet avses finansieras dels genom en till säljaren riktad nyemission om 115 miljoner kronor dels genom upptagande av nya lån samt med befintlig kassa. Avtalet är villkorat av finansiering.

– Detta är en viktig och strategisk affär för Victoria Park i Mälardalen. Genom den här affären tar vi ett stort steg mot vårt mål att förvalta 1 000 000 kvadratmeter. Vi förvärvar ett välskött familjeföretag som vi förväntar oss kunna förädla ytterligare genom värdeskapande fastighetsutveckling med en social dimension, säger Victoria Parks vd Peter Strand, i ett pressmeddelande.

JLL Tenzing är finansiell rådgivare och Fredersen Advokatbyrå är legal rådgivare till Victoria Park i transaktionen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Victoria Park

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.