måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Vernum plockade upp Oscar Properties Sundsvallsrätter

Publicerad: 3 maj 2022, 09:12

Foto: Vernum

Vernum köper byggrätter om totalt 21 000 kvm i Sundsvall, från Oscar Properties. Byggrätterna, som ligger vid området Norra Kajen, är belägna intill vattnet och Sundsvallsfjärden.

Ämnen i artikeln:

SvepetOscar Properties

R


Oscar Properties meddelade på måndagen att de sålt sina resterande byggrätter i Sundsvall med en likviditetseffekt om 18 miljoner kronor.

Vernum skriver att detaljplanen för byggrätterna väntas medge uppförande av omkring 200 bostäder. Här avser Vernum att bygga klimatsmarta hyresbostäder med det egna lättbalkssystemet i tre etapper. Projekteringen för etapp 1 påbörjas redan under våren 2022 och avser ca 37 lägenheter med utsikt över fjärden.

– Vi ser mycket positivt på Sundsvall och Norra Kajen är ett gott exempel på sund och attraktiv stadsutveckling. Läget är perfekt med närhet till centrum och vyerna över fjärden. Vi vill även lyfta och bidra till Sundsvalls fokus på hållbart byggande i trä med vårt resurssnåla och industrialiserade träbyggnadssystem. Sammantaget gör det här att projektet passar utmärkt i Vernums växande hyresrättsportfölj och vi ser framemot att bidra till den fortsatta utvecklingen av Norra Kajen, Säger Rolf Alexander, transaktionschef på Vernum.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev