torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Vernum förvärvar hotellfastighet vid Tegnérlunden

Publicerad: 1 februari 2023, 06:56

Fastigheten Barnhusväderkvarnen 22 vid Tegnérlunden i Stockholm.

Foto: Newsec

Hotell Tegnérlunden har bytt ägare och tillhör nu Vernum Fastigheter. Detta efter att bolaget förvärvat fastigheten från Probitas.

Ämnen i artikeln:

SvepetGlommen & LindbergProbitasHotellStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Barnhusväderkvarnen 22 ligger intill Tegnérlunden i korsningen Teknologgatan och Upplandsgatan. Fastigheten uppfördes 1966 och har de senaste åren inrymt Hotell Tegnérlunden.

Nu meddelar rådgivaren Newsec, som också var initiativtagare till affären, att Vernum Fastigheter (tidigare Glommen & Lindberg)) förvärvat fastigheten från Immanuelskyrkans fastighetsbolag Probitas som ägt den sedan 2002.

Någon köpeskilling anges inte.

Läs också: Lista: 22 största fastighetsaffärerna 2022

– Probitas uppdrag är att ge sin ägare Immanuelskyrkans församling en stabil avkastning över tid genom ett tryggt och långsiktigt fastighetsinnehav. Genom styrelsens beslut om försäljning fastigheten lämnar vi nu över ägande och fortsatt projektgenomförande för att i stället kunna fokusera på annat värdeskapande arbete inom koncernen, säger Samuel Borg, vd och koncernchef på Probitas, i en kommentar.

Vernums plan är att skapa en ny hotelldestination i fastigheten, som redan nu genomgår en större renovering och ombyggnation.

Läs också: Mikael Granath om miljardresan med Willhem: ”Blev idiotförklarade för affären”

– Vi är tacksamma över denna möjlighet och ser fram emot att fortsätta förädla fastigheten och vidareutveckla detta unika läge intill Tegnérlunden, säger Fredrik Lindberg, vd Vernum Fastigheter, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev