Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Vectura köper projektfastigheter i Uppsala – planerar för ny life science-hubb

Publicerad: 28 april 2022, 07:16

Vectruas plan är att utveckla området i Främre Boländerna med fokus på life science, likt Forskaren i Hagastaden och GoCo Health Innovation City i Mölndal.

Vectura Fastigheter satsar på nyetablering i Uppsala genom fastighetsförvärv, i två separata affärer, med möjlighet att utveckla byggnader om totalt cirka 40.000 kvadratmeter. Säljare är Rosendal Fastigheter och Stiffler Holding.


Ämnen i artikeln:

Vectura FastigheterUppsalaSvepet

Fastigheterna som Vectura köper, Boländerna 10:1, 10:4 och 10:9, ligger inom det nya företagskvarteret Främre Boländerna, den del av området som ligger närmast Uppsalas stadskärna. 

Den ena fastigheten, Boländerna 10:1, säljas av Rosendal Fastigheter och fastigheterna Boländerna 10:4 samt 10:9 av Stiffler Holding. 

Båda affärerna är villkorade lagakraftvunnen detaljplan. 

Fastigheterna finns i nära anslutning till varandra inom Kvarteret Ställverket och kommer vid färdigställandet tillsammans utgöra cirka 40.000 kvadratmeter.  

Läs även: Så ska Uppsala kunna bygga spårväg för miljarder

De nya byggnaderna kommer primärt bestå av innovativa kontors- och laboratoriemiljöer men även mötesplatser och serviceutbud av olika slag, enligt Vectura. 

Bolagets plan är att utveckla området med fokus på life science likt Vecturas projekt Forskaren i Hagastaden, och GoCo Health Innovation City i Mölndal. 

Den framtida platsen möjliggör för fler kontor, laboratorier och möten mellan världsledande aktörer inom näringsliv, akademi och forskning, enligt Vectrua. 

Fastigheterna finns i nära anslutning till varandra inom Kvarteret Ställverket och kommer vid färdigställandet tillsammans utgöra cirka 40.000 kvadratmeter.

I nuläget finns redan flera life science-bolag inom området vilket, enligt bolaget, naturligt bidrar till både samarbeten och utvecklingsmöjligheter.

– Nu etablerar vi oss i Uppsala genom förvärv av fastigheter där vi ser stor potential och möjlighet att bidra i kommunen. Vi tror på platsen långsiktigt och ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Uppsala kommun och dess näringsliv. Vi tror också att samarbete med såväl andra aktörer som mellan våra andra life science hubbar är viktigt för att utveckla Främre Boländerna och skapa en helt unik mötesplats, kommenterar Joel Ambré vd på Vectura.

Vectura ägs av Patricia Industries som är en del av Investor.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.