tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Vectura i stor miljardaffär - säljer Grand Hôtel

Publicerad: 19 april 2021, 08:21

Foto: Wikimedia

Vectura säljer anrika Grand Hôtel i centrala Stockholm för 3,6 miljarder kronor. Men hotellet stannar kvar inom Wallenberg-sfären.

Ämnen i artikeln:

Grand HotelInvestorHotellStockholm

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Försäljningen sker i samband med att Vecturas ägarbolag Patricia Industries, som är en del av Investor, ingått avtal om att sälja hela Grand Group till FAM AB. Precis som Investor är det familjen Wallenberg som genom tre olika stiftelser står bakom FAM. 

Läs även: Scandic öppnar hotell på Landvetter - mitt i krisen

Transaktionsvärdet uppgår till totalt 3,9 miljarder, där köpeskillingen för Grand Hôtel utgör den stora majoriteten: 3,6 miljarder kronor. Försäljningen är enligt ett pressmeddelande ett steg i Vecturas ambition att fokusera ännu mer på bolagets kärnverksamhet: samhällsfastigheter och kontor. 

- Vi ser försäljningen som en möjlighet att renodla vår portfölj och öka den ekonomiska flexibiliteten för fortsatt tillväxt inom våra fokusområden samhällsfastigheter och kontor. Idag investerar vi cirka 4 miljarder i våra pågående projekt och hoppas kunna accelerera än mer, säger Joel Ambré, vd på Vectura.

Läs även: Byggföretagen: Kommersiella lokaler har drabbats allvarligt av pandemin

Grand Hôtel öppnade 1874 och har ägts av Investor sedan 1968. 

I Grand Group ingår även Lydmar Hotel och The Sparrow Hotel.

– Med hotellens starka varumärken belägna i ikoniska byggnader i centrala Stockholm ser vi en spännande och långsiktig potential för positiv utveckling framåt, trots de utmaningar som finns i dagsläget beroende på covid-19. Utöver hotell- och restaurangverksamheten så passar fastigheten Grand Hôtel väl in i vår portfölj som en real tillgång med stora möjligheter, säger Håkan Buskhe, vd på köparbolaget FAM.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev