Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Växjöbostäder säljer 2000 lägenheter

Publicerad: 18 januari 2016, 08:29

Per Schöldberg (C). Foto: Centerpartiet.

Växjöbostäder ska sälja 2 069 av sina totalt 10 500 bostäder. Det beslutade styrelsen för bolaget på fredagen. Den röda oppositionen motsätter sig en försäljning.

Ämnen i artikeln:

VäxjöbostäderVäxjö

Växjöbostäder ska sälja 2 069 av sina totalt 10 500 bostäder. Det beslutade styrelsen för bolaget på fredagen.

– Försäljningarna ska ske till seriösa köpare som är långsiktiga och som skapar ansvarsfull förvaltning, säger Per Schöldberg (C), styrelseordförande.

För att beslutet ska gå igenom behöver försäljningarna även godkännas av VKAB (Växjö Kommunföretag AB) och Kommunfullmäktige. Därefter kommer försäljningarna att genomföras under hösten/vintern 2016.

– Genom att sälja skapar vi förutsättningar för Växjöbostäder att bygga fler nya bostäder med fortsatt god ekonomi i bolaget, säger Per Schöldberg.

Kommunens röda opposition motsätter sig en försäljning.

– Det är en bra affär för Växjöbostäder att äga de här fastigheterna. De ger goda intäkter och det är bra för både Växjöbostäder och Växjöborna. De ger en bra avkastning och det är ju en trygghet om vi vill bygga nytt. Det byter vi nu mot en kortsiktig engångsvinst. Det är ingen bra strategi om man vill skapa en långsiktig och hållbar bostadspolitik. Vi tycker att det är bättre att lägga tid och resurser på att planera och bygga nytt i stället för att sälja, säger Ola Palmgren (S) som är vice ordförande i Växjöbostäder till Smålandsposten.

Redaktionen

Källa: Växjöbostäder, Smålandsposten

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev