Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Västsvensk byggare köper fastighetsbolag: ”Stora möjligheter för båda bolagen”

Publicerad: 8 april 2022, 17:47

Jörgen Ehn, vd för Frenbo Fastigheter och Mattias Samuelsson, vd för Tommy Byggare.

Foto: Tommy Byggare

Tommy Byggare har tillsammans med Erik Selin Fastigheter i ett joint venture tecknat avtal om att förvärva Frenbo Fastigheter i Lidköping. Avtalet innebär att Tommy Byggare tillsammans med Frenbo kan sköta hela projektutvecklingskedjan.


Ämnen i artikeln:

Tommy ByggareErik Selin

Tommy Byggare köper tillsammans med Erik Selin Fastigheter Frenbo Fastigheter. Förvärvet innebär att Tommy Byggare från och med nu, tillsammans med Frenbos erfarenhet inom projektutveckling, kan tillhandahålla hela utvecklingskedjan; från markförvärv, genom projektutveckling och byggprocess, till det att nyckeln överlämnas. Ett brett och solitt erbjudande.

– Det här är ett viktigt steg för att stärka Tommy Byggares position. Vår affärsstrategi är att bredda verksamheten från att enbart erbjuda byggtjänster till att även tillhandahålla projektutveckling av bostadsprojekt och kommersiella lokaler. Förvärvet ger oss ett mycket starkt ben att stå på, säger Mattias Samuelsson, vd för Tommy Byggare, i ett pressmeddelande.

Frenbo är ett välkänt fastighetsbolag i Lidköping med omnejd. I deras bestånd hittas hyresgäster som Hemköp, Jysk, Elgiganten, H&M och Åhléns. De har i nuläget flera utvecklingsprojekt, exempelvis 130 bostadslägenheter utmed Skaragatan i Lidköping. 

– Vi har under en tid letat efter en partner som vi kan driva projekt tillsammans med från start till mål. Tommy Byggare har vi haft god kontakt med sedan tidigare, och vi ser dem som det enda bolaget vi vill göra den här resan med, säger Jörgen Ehn, vd för Frenbo Fastigheter.

Tommy Byggare grundades 1970 och har kontor i Alingsås, Göteborg, Trollhättan, Vårgårda, Herrljunga och Lidköping. Bolaget ägs till 100 procent av bolaget Selin & Samuelsson, med Erik Selin och Mattias Samuelsson vid rodret.

– Jag är mycket glad över att den här affären nu är i hamn. Den kommer att innebära stora möjligheter för båda bolagen, säger Mattias Samuelsson.

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Tommy ByggareErik Selin

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.