Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Vasakronan säljer Lidingö centrum

Publicerad: 17 Juni 2013, 10:22

Vencom Property Partners har tillsammans med en brittisk fastighetsfond förvärvat Lidingö Köpcentrum från Vasakronan för 771 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

JLLVasakronan Fastigheter

Vasakronan säljer fastigheterna Oden 20, 21 och 22 i Lidingö centrum. Köpare är den brittiska fastighetsfonden Rockspring tillsammans med Vencom som tillträder fastigheterna den 8 juli. Fastigheterna i Lidingö centrum har varit i Vasakronans ägo sedan 2001 och omfattar tre fastigheter om totalt 27 000 kvadratmeter handel, kontor och bostäder.

– Vasakronans strategi är att främst äga kontor och cityhandel. Lidingö centrum faller utanför den inriktningen. Det finns omfattande utvecklingsplaner för Lidingö centrum och Vasakronan kommer att fokusera sina projektinvesteringar till andra delar av regionen där vi redan har ett stort samlat fastighetsbestånd, till exempel Kista, Frösunda och Stockholms city, säger Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan, i ett pressmeddelande.

Affären görs i bolagsform och köpeskillingen är baserad på ett fastighetsvärde om 771 miljoner kronor.

Jones Lang LaSalle, Mannheimer Swartling och PwC fungerade som köparnas rådgivare i transaktionen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Vasakronan

Ämnen i artikeln:

JLLVasakronan Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.