Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Vasakronan köper i Hammarby Sjöstad för 900 miljoner

Publicerad: 5 Juli 2017, 05:58

Foto: Åke Gunnarsson/VUE AB/Vasakronan.

Vasakronan har köpt fastigheten Sthlm Seaside i Hammarby Sjöstad av Skanska för 900 miljoner kronor. Fastigheten som är under uppförande tillträds i december 2017 och den kommer att LEED-certifieras på nivå guld eller platina.


Ämnen i artikeln:

Hammarby sjöstadSkanskaVasakronan Fastigheter

Vasakronan har köpt fastigheten Sthlm Seaside i Hammarby Sjöstad av Skanska för 900 miljoner kronor. Fastigheten som är under uppförande tillträds i december 2017 och den kommer att LEED-certifieras på nivå guld eller platina. Sthlm Seaside är en del av den första etappen av Skanskas omfattande kontorssatsning i Hammarby Sjöstad, Sthlm New, och fastigheten omfattar 12 500 kvadratmeter kontorsytor.

Bland hyresgästerna finns IT-bolaget Softronic som hyr nästan halva fastigheten men bland övriga hyresgäster återfinns bland andra Internetstiftelsen i Sverige, Arrowhead Game Studios, Silentium och Yggdrasil Gaming.

Det framgår av pressmeddelanden från Vasakronan och Skanska. I en kommentar säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan, att Sthlm Seaside är en attraktiv produkt med lokaler som efterfrågas på hyresmarknaden och den är belägen i ett av Stockholms mest expansiva områden som kommer att stå sig väl över tid.

– Den är ett fint komplement till Vasakronans bestånd på Södermalm, säger han.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.