Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Värderingsdata förvärvar Boreda

Publicerad: 18 juni 2012, 12:47

Fastighetsinformationsbolaget Boreda förvärvades den 15 juni av Värderingsdata. Man vill nu skapa Sveriges ledande aktör för integrerade och automatiserade fastighetsvärderingar.


Ämnen i artikeln:

Datscha

Boreda presenterade 2011 en ny webbtjänst för värdering och analys för den kommersiella fastighetsmarknaden och aviserade att man skulle ta upp kampen med Datscha. Nu har Värderingsdata förvärvat samtliga aktier i Boreda. Avsikten är att Boreda skall fusioneras med Värderingsdata innan årsskiftet.

– Vi har länge samarbetat med Värderingsdata och vi kompletterar varandra perfekt. Samgåendet förenklar för våra kunder genom att de får tillgång till en fullständig portfölj av driftsäkra och moderna tjänster från en och samma leverantör. Jag har fått möjligheten att vara med och bygga en fantastisk plattform och ser med spänning fram emot vad vi kan göra tillsammans för fastighets- och finansbranschen, säger Joakim Möller, avgående VD på Boreda AB.

Värderingsdata ingår i en nordisk koncern där Eiendomsverdi är moderbolag. Koncernen är en nordisk aktör för automatiserad fastighetsvärdering samt information och analys av fastighetsmarknaden.

– Som majoritetsägare i Värderingsdata välkomnar vi fusionen mellan Värderingsdata och Boreda. Vår strategi är att erbjuda gemensamma standarder för fastighetsrelaterade tjänster i de nordiska länderna. Detta gäller särskilt våra system för uppföljning av covered bonds. Att få med Boreda i koncernen kommer att vara till stor nytta för både våra norska och svenska kunder, säger Espen Relbo, styrelseordförande i Värderingsdata och VD på Eiendomsverdi AS.

I samband med Business Arena i Stockholm under september kommer en gemensam plattform för koncernen att presenteras.

Boreda grundades 2007 av Joakim Möller och Henrik Olofson och är ett teknikdrivet företag som levererar ett verktyg för information och analys av den svenska fastighetsmarknaden.

En längre artikel om Boreda och Datscha publiserades i Fastighetsnytt nummer 6, 2011.
Läs den här

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Boreda

Ämnen i artikeln:

Datscha

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.