torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Välmeriterad trio startar Trio: "Länk mellan de som investerar och politiker"

Publicerad: 28 november 2022, 10:56

Pehr Granfalk (mitten) klev nyligen av uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i Solna. Nu bildar han rådgivningsbolag tillsammans med Downtown Advisors grundare Petter Lindfors (t v) och Håkan Falk (t h), som lämnar posten som vd för kommunalförbundet Norrvatten den 31 december i år.

Pehr Granfalk, tidigare kommunstyrelsens ordförande i Solna, och Håkan Falk, tidigare exploateringsdirektör i Stockholms stad och vd för HSB Bostad, startar en ny rådgivningsbyrå tillsammans med Downtown Advisors grundare Petter Lindfors.

Ämnen i artikeln:

SvepetPehr GranfalkHSBModeraternaSolna

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Pehr Granfalk skriver i ett mejl till Fastighetsnytt att han att tillsammans med HSB:s förre vd Håkan Falk och Petter Lindfors, grundare av Downtown Advisors, bildar rådgivningsbyrån Trio – med inriktning på företag inom etablering, fastighet och bygg.

Läs mer: Var med och byggde upp Arenastaden – nu lämnar Solnas starke man

Lindfors kommer att fungera som senior rådgivare i bolaget och fortsätta driva sin public affairs-byrå Downtown Advisors.

I pressmeddelandet står det vidare att trion har en gedigen bakgrund och förståelse för frågor inom bygg och etablering och hur krångliga kommunala processer för bolag ska kunna hanteras eller snabbas på.

– Vi ser att vi med våra olika bakgrunder och nätverk kan tillföra något till företag inom etablering, bygg och fastigheter, säger Pehr Granfalk i en kommentar.

Trio vill, enligt Håkan Falk, hjälpa bolag inom främst Stockholmsmarknaden och bli en länk mellan de som investerar och etablerar och tjänstepersoner och politiker för att få till bra och smidiga processer.

Förutom rådgivning och assistans i projekt ska byrån bygga på en nätverkstjänst som kopplar ihop personer inom fastighet och etablering med tjänstepersoner och politiker i olika kommuner.

– Detta för att våra kunder ska få information i framkant och på ett sätt som är mer relevant än via formella möten. Syftet är att bygga en naturlig kontaktyta mellan etablering och beslut, kommentarar Granfalk.

Granfalk, Falk och Lindfors


Pehr Granfalk drev, innan han tog över som högste politiker i Solna, rådgivningsbyrån Etablera PR – med inriktning på etableringsfrågor och exploatering. Han har nyligen lämnat posten som kommunstyrelsens ordförande (M) efter dryga 11 år.
Håkan Falk lämnar den 31 december posten som vd för kommunalförbundet Norrvatten. Tidigare har Falk bland annat varit exploateringsdirektör i Stockholms stad och vd för HSB Bostad.
Petter Lindfors, mångårig rådgivare inom stadsutveckling och driver i dag Public Affairs-byrån Downtown Advisors (vilket han också fortsätter med). Lindfors har en lång bakgrund som (M)-politiker och var tidigare ordförande för exploateringsnämnden i Stockholms stad.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev