Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Valad Europe förvärvar fyra köpcentrum

Publicerad: 6 april 2016, 05:12

Valad Europe lanserar Valad Nordic Retail Partnership (VNRP) och förvärvar en portfölj bestående av fyra regionala köpcentra i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Valad

Portföljen innehåller fyra regionala köpcentra på totalt ungefär 50 000 kvadratmeter detaljhandelsyta. Fastigheterna är belägna i Örnsköldsvik, Karlskoga, Nyköping och Mjölby.

VNRP, ett partnerskap mellan Valad Europe och en privat kapitalinvesterare, inriktar sig på etableringar i starka regionala städer runt om i Norden med huvudsaklig fokus på Sverige.

– Vi valde den här högavkastande portföljen för att bygga upp Valad Nordic Retail Partnership, därför att den kombinerar bra kvalitetsfastigheter på starka regionala lokaliseringar med en differentierad inkomstprofil. Vi tror, det är ett enastående tillfälle att öka värde och inkomst under innehavsperioden med målinriktade förvaltningsaktiviteter, som våra lokala team på plats i Sverige, Danmark och Finland kommer att ta hantera. Vi har starka direkta investeringsprojekt under due diligence, då vi önskar att sprida ytterligare kapital på den nordiska marknaden. Vi har ett kapital på omkring 300 miljoner euro att investera, kommenterar Mikael Arne Fogemann, Valad Europe’s Head of Nordics, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Valad

Ämnen i artikeln:

Valad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.