Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Vacse köper skolprojekt på Björkö

Publicerad: 23 januari 2019, 12:40

Bild: Liljewall arkitekter

Vacse förvärvar NCCs skolprojekt på Björkö i Öckerö kommun. Den nya grundskolan omfattar 3500 kvadratmeter och beräknas vara färdigställd inför vårterminen 2021.


Ämnen i artikeln:

Vacse

Kommunen har tecknat ett hyresavtal för fastigheten som löper på i 25 år.  Skolan kommer inhysa totalt runt 300 elever.

Vacse har tillsammans med NCC och Liljewall arkitekter utvecklat ett gestaltningsförslag för den nya skolan. I januari blev det klart att NCC kommer uppföra byggnaden och att Vacse blir framtida hyresvärd.

– Avtalet är resultatet av ett nära och bra samarbete mellan utvecklare, arkitekt och långsiktig fastighetsägare. Vi ser fram emot att få utveckla en modern skola med inspirerande miljöer åt eleverna på Björkö, säger Fredrik Wallman, regionchef NCC PD Special Investments.

– Detta blir Vacses första samarbete och projekt tillsammans med NCC vilket känns mycket glädjande. Vi är också mycket glada att kunna utöka vårt bestånd i en för oss ny region, säger Fredrik Linderborg, vd på Vacse.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Vacse

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.