Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Vacse förvärvar två polishus

Publicerad: 23 september 2014, 08:56

Vacse AB utökar inom segmentet rättsfastigheter och har träffat avtal med Allensford Holding AB och Abirra AB om förvärv av fastigheterna Rotorn 1 i Huddinge samt Tjädern 9 i Visby.


Ämnen i artikeln:

FlemingsbergHuddingeVacseVisby

Den sammanlagda uthyrningsbara ytan i de förvärvade fastigheterna uppgår till 21 400 kvadratmeter. Tillträde är planerat till den 30 september. Parterna har valt att inte offentligöra köpeskillingen.

– Vi har fört samtal om Allensfords fastigheter sedan drygt två år tillbaka och är mycket glada över att ha nått ett avtal som bägge parter känner sig nöjda med, säger Ossie Everum, vd Vacse, i ett pressmeddelande.

Rotorn 1 hyrs tillfullo av Polismyndigheten i Stockholms län som disponerar en yta om 13 150 kvadratmeter. Fastigheten ligger vid Flemingsbergs station och utgör en del av ett rättscentrum med Södertörns tingsrätt, Södertörns och Söderorts åklagarkammare samt Flemingsbergshäktet.

Fastigheten Tjädern 9 är centralt belägen strax utanför Visbys ringmur och hyrs ut till Polismyndigheten Gotland, Åklagarmyndigheten, Kriminalvården och Försvarsmakten. Fastigheten består av två byggnader. Sammanlagd uthyrningsbar yta uppgår till 8 250 kvadratmeter.

Vacse AB är ett konsortsium bestående av Atlas Copco, Apoteksbolaget, Ericsson, Sandvik, Skanska, Stora Enso och Volvo. Vacse äger sedan tidigare polishus i Södertälje, Kalmar, Västervik samt polisledningscentralen Toftanäs i Malmö.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Vacse

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.