Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Uppsalahem och Rikshem i miljardaffär

Publicerad: 8 Mars 2013, 14:14

Uppsalahem och Rikshem tecknar en avsiktsförklaring gällande det gemensamt ägda bolaget Studentstaden. Uppsalahem har för avsikt att förvärva de utestående 49 procent av bolaget för 1,4 miljarder kronor och stå som ensam ägare av Studentstaden från och med den 8 maj 2013.


Ämnen i artikeln:

RikshemStudentbostäderUppsalahem

Samtidigt säljs 1 000 studentlägenheter på Kantorsgatan till Rikshem från Studentstaden.

I september 2011 genomfördes den första fasen i den största fastighetsaffären i Uppsala, då Uppsalahem blev majoritetsägare i Studentstaden. Säljare var Rikshem, Uppsalas näst största hyresvärd, som ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Inom tre år planerade Uppsalahem att förvärva den resterande delen av bolaget, vilket nu görs.

– Under den här perioden har vi lärt känna Studentstaden och vi känner oss redo att ta fullt ansvar för bolaget. Vi har också kommit nära de andra studentbostadsaktörerna och vill ytterligare öka vårt engagemang för studenternas bostadssituation, säger Mikael Rådegård, vd Uppsalahem.

Inga stora strategiska förändringar är planerade för Studentstaden från Uppsalahems sida under 2013. Studentstadens organisation och kö kommer att tills vidare lämnas oförändrade, likaså kommer Rikshem att fortsatt sköta den operativa förvaltningen av Studentstaden till slutet av 2013.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Rikshem, Uppsalahem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.