Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Universitetsbyggnaden i Malmö byter ägare för 1,6 miljarder

Publicerad: 26 februari 2021, 13:44

Fastigheten i Malmö byggdes 2015 och består av tre huskroppar.

Intea köper Malmö Universitets byggnad Niagara i Malmö, samt Campus Kristianstad av Akademiska Hus.


Ämnen i artikeln:

Malmö UniversitetIntea FastigheterAkademiska Hus

Portföljen omfattar knappt 55 000 kvadratmeter och förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om 1,6 miljarder kronor. 

– Vi har fått en unik möjlighet att förvärva två verkligt fina objekt från Akademiska Hus som har en gedigen erfarenhet och kunskap av att äga och förvalta denna typ av fastigheter. Niagara är ett av Malmös främsta landmärken och det är en ära att få ta över vårdnaden av en sådan klenod, säger Charlotta Wallman Hörlin, Intea i ett pressmeddelande. 

Läs även: Så ska Västra Hamnen bli den mest hållbara stadsdelen

Det totala hyresvärdet uppgår till 102,3 miljoner kronor per år. 

I princip alla hyresintäkter kommer från offentliga hyresgäster, med en genomsnittlig återstående löptid på sina hyresavtal på 4,5 år. 

– Intea är en etablerad aktör inom segmentet samhällsfastigheter och har ett långsiktigt intresse av att förvalta och utveckla fastigheterna åt våra nuvarande hyresgäster, kommenterar Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

Läs även: Säljer landmärket gängtappen för 720 miljoner

Fastigheten Niagara 2 i Malmö byggdes 2015 och ligger i Västra hamnen i Malmö. Huset är uppdelat på tre byggnadskroppar med som högst 12 våningar. 

Fastigheten Näsby 34:24 i Kristianstad består av 22 byggnader. Området har sedan 1920 hyst det Norra Skånska regementet (P6) och sedan nedläggningen 1995 har det tagits över av Högskolan Kristianstad. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.