Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Ulvaeus köper Cirkus på Djurgården

Publicerad: 30 juni 2017, 10:27

Bolaget Pop House Stockholm förvärvar anrika teateranläggningen Cirkus på Djurgården i Stockholm. En av huvudägarna i det köpande bolaget är Björn Ulvaeus.


Ämnen i artikeln:

Björn UlvaeusStockholm

POP HOUSE Stockholm innefattar bland annat ABBA The Museum och dess verksamhet ligger i nära anslutning till Cirkus. Även den nybyggda Skandiascenen ingår i förvärvet.

Cirkus färdigställdes 1892 och är än idag Nordens största privatteater. Den nuvarande förvaltningen prognostiserar intäkterna för spelåret 2016/17 till 113 miljoner kronor.

Framöver ska anläggningen byggas om, bland annat ska en ny restaurang- och barverksamhet, nya stolar, en VIP-sektion och en bättre logistik överlag på plats.

–  Jag ser framför mig ett Cirkus som ett modernt, flexibelt och attraktivt teaterkomplex med ett brett musik- och underhållningsutbud av hög kvalitet. Ambitionen är att mina kräsna musikalkollegor ute i världen ska säga: ”Jag har hört att Cirkus i Stockholm är Skandinaviens bästa scen”, säger Björn Ulvaeus.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Björn UlvaeusStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.