Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

UGL säljer DTZ för 7,6 miljarder

Publicerad: 17 Juni 2014, 04:40

UGL har tecknat ett bindande avtal om att sälja sin globala verksamhet för fastighetstjänster, DTZ, till ett konsortium bestående av TPG Capital (TPG), PAG Asia Capital (PAG) och Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP) för cirka 7,6 miljarder svenska kronor.


Ämnen i artikeln:

DTZ

UGL har ingått ett bindande avtal om försäljning av DTZ till ett private equity-konsortium för 1,215 miljarder australiska dollar motsvarande cirka 7,6 miljarder svenska kronor.

– Under de senaste arton månaderna har styrelsen noggrant utvärderat olika alternativ för att bestämma den optimala bolagsstrukturen för UGL. UGL/DTZ består av två distinkta och stora företag som är verksamma på olika marknader, med olika geografiska tyngdpunkter och strategiska krav. Styrelsens bedömning är att en strukturell separation av DTZ och Engineering ligger i aktieägarnas bästa intresse och kommer att vara till nytta för både våra kunder och våra medarbetare, skriver UGL:s ordförande Trevor C. Rowe AO, i ett pressmeddelande.

Slutförandet av affären väntas i slutet av september 2014, efter myndighetsgodkännande/godkännande från tillsynsmyndigheter samt förutsatt inga väsentliga negativa förändringar i affärsrelaterade förhållanden.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande DTZ

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.