onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Tysksvensk bolagsduo köper logistikportfölj i Mellansverige

Publicerad: 23 augusti 2023, 11:54

Fastigheterna Mallen och Pedalvägen ingår i den portfölj om tio industri- och logistikfastigheter som Patrizia förvärvat av Alta Fastigheter.

Foto: Patrik Ekenblom

Patrizia och Broadgate har förvärvat en portfölj om tio industri- och logistikfastigheter i Östergötland och Södermanland. Totalt vill bolagen investera cirka 3,5 miljarder kronor på en industriplattform i Norden.

Ämnen i artikeln:

SvepetPatrizia Immobilien

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


De aktuella fastigheterna är nyproducerade och ligger längs med E4:an i Linköping, Norrköping och Nyköping. Tyska Patrizia och Sverigebaserade Broadgate Asset Management har genom ett JV köpt portföljen av Alta Fastigheter.

Det uppger Patrizia i ett pressmeddelande på onsdagen.

Tillsammans omfattar den förvärvade fastigheterna 37 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta inom lättindustri och logistik med en uthyrningsgrad på 97 procent.

Läs också: MSCI: Utländska köpare blickar mot den svenska fastighetsmarknaden

Förvärvet är första delen av de bägge bolagens nya satsning på en fastighetsportfölj inom industri och logistik i Norden – en investering på 300 miljoner euro vilket motsvarar cirka 3,5 miljarder kronor.

Roschier, EY och Tjuren var rådgivare till Patrizia och Broadgate och Colliers Capital Markets och Real Advokatbyrå var rådgivare till säljaren.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev