Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Tyréns köper bolag inom träbygge

Publicerad: 2 juni 2021, 12:35

Andreas Behm Fredin, divisionschef för konstruktion & installation på Tyréns Sverige.

Foto: Tyréns

Förvärvet beskrivs som ett strategiskt viktigt steg för Tyréns i arbetet med att inta en marknadsledande roll inom hållbart träbyggande.


Ämnen i artikeln:

Tyréns Sverige

Tyréns förvärvar det svenska teknikkonsultbolaget TK Botnia som har specialistkompetens av att konstruera och projektera avancerade träkonstruktioner i limträ och korslimmat trä. 

– Det är ett ungt företag som har gjort en framgångsrik tillväxtresa och levererat banbrytande projekt. Tillsammans kan vi stärka vårt helhetserbjudande inom träbyggnad och växa i Norden, kommenterar Andreas Behm Fredin, divisionschef på Tyréns.

Läs även: Hon blir vd för Tyréns Sverige 

TK Botnia grundades 2017 och har hittills drivit drygt 200 projekt, alltifrån Sara Kulturhus i Skellefteå och Magasin X i Uppsala till Skipet i Bergen och Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad.

– Trä kommer att fortsätta växa kraftigt kommande år. Genom Tyréns storlek och multidisciplinära verksamhet har vi möjlighet att ta oss an nya potentiella kunder och marknader, kommenterar Gustav Essebro, vd på TK Botnia.

TK Botnia har tolv medarbetare, samt kontor i Umeå och Burträsk. Bolaget blev en del av Tyréns den första juni. 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Tyréns Sverige

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.