fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Två syskonpar säljer till Balticgruppen

Publicerad: 16 februari 2022, 10:39

I fastigheten Balder 3 i Umeå ingår den klassiska byggnaden Balders Horn Foto: Sebastian Sahin/Creativ Commons

Balticgruppen fortsätter växa i centrala Umeå och har nu, i det samägda bolaget Scherdin & Olsson Fastighet, förvärvat delar av ett centrumkvarter. Förvärvet avser fastigheterna Balder 3 och Balder 6 som säljs av två syskonpar.

Ämnen i artikeln:

BalticgruppenUmeå

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Båda fastigheterna ligger mitt i centrala Umeå, utmed de gågatorna Kungsgatan samt Rådhusesplanaden, skriver Balticgruppen i ett pressmeddelande. 

I fastigheten Balder 3, som säljs av systrarna Ulrika Bennich och Ylva Laurelli, ingår bland annat den anrika byggnaden ”Balders Horn” som ligger i hörnet av Rådhustorget. 

Fastigheten Balder 6, som säljs av bröderna Erik och Tore Wikner, ligger på Kungsgatan 57 och omfattas av husen som inrymmer bland annat Nya Konditoriet och den lokal där herrekiperingen Gregers tidigare låg – butiken stängde 2019. 

– Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi där vi vill investera i Kunskapsstaden, området i och mellan Umeå centrum och Universitetsstaden, säger David Carlsson, vd och koncernchef på Balticgruppen, i en kommentar. 

Sedan tidigare äger Balticgruppen delar av kvarteret Balder vilket, menar bolaget, skapar goda förutsättningar för den fortsatta utvecklingen av kvarteret. 

– Umeås stadskärna är en viktig plats för en levande, livfull och långsiktigt attraktiv stad. Umeå är den stad i Norrland där tillväxten är starkast och Umeå centrum är en naturlig mötesplats med sitt utbud av restauranger, attraktiva butiker, evenemang och kultur, fortsätter David Carlsson. 

Balticgruppen har flera satsningar på gång i centrum. Det finns planer att utveckla ytterligare ett par kvarter i centrala Umeå och inriktningen är att tillföra en blandning av bostäder, kontor och verksamheter. 

Tillträdet av Balder 6 sker den 1 mars. Tillträdet av Balder 3 sker den 1 april.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev