Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Tribona säljer fastighet för 931 miljoner

Publicerad: 7 Juni 2013, 05:03

Fastighetsbolaget Tribona AB säljer fastigheten Kolven 2 i Helsingborg för ett fastighetsvärde om 931 miljoner kronor. I samband med försäljningen så har Tribona och ICA avtalat om att förlänga fyra befintliga hyresavtal.


Ämnen i artikeln:

Tribona

Byggnaden omfattar cirka 70 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till ICA Fastigheter Sverige AB tom 2021-09-30. Köpare är ett nybildat bolag som samägs av ICA och annan part. Fastighetsaffären genomförs som bolagsaffär och frånträdet är planerat till den 15 augusti.

Via denna försäljning frigörs likviditet om cirka 200 miljoner kronor som avses användas till förvärv av fastigheter och utveckling av nybyggnadsprojekt, målet är att skapa en fastighetsportfölj på 10-12 miljarder kronor inom 1-3 år.

I samband med försäljningen så har Tribona och ICA avtalat om att förlänga fyra befintliga hyresavtal. Förlängningarna innebär en utökad hyrestid på oförändrade villkor med 1,25 år i Arlöv, 1,5 år i Borlänge, 1,5 år Kungälv och 4 år i Järfälla. Kontraktsvärdet på dessa förlängningar motsvarar cirka 177 miljoner kronor.

Pangea Property Partners har varit rådgivare till Tribona i affären.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Tribona

Ämnen i artikeln:

Tribona

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.