torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Trianon säljer 65 000 kvm för 1,3 miljarder

Publicerad: 28 april 2023, 06:23

Olof Andersson planerar att dela ut de förvärvade aktierna i Stjernplan till aktieägarna.

Stjernplan har skrivit avtal med Trianon om förvärv av en bostadsportfölj om 65 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelat på 45 fastigheter och 874 lägenheter. Underliggande fastighetsvärde uppgår till 1,3 miljarder.

Ämnen i artikeln:

SvepetTrianon FastigheterSkåne

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Bostäderna finns i Eslöv, Landskrona, Trelleborg och norra Skåne. I portföljen ingår även två byggrätter, en i Stockholm och en i Skurup*, uppger Trianon i ett pressmeddelande. Hyresvärdet uppgår till cirka 84 miljoner kronor.

Köpet innebär att Stjernplan från Malmö fortsätter sin tillväxtresa. I skrivande stund äger bolaget cirka 1 000 lägenheter i södra Sverige samt runt Stockholm.

Transaktionen genomförs i två ungefär jämnstora etapper med planerade tillträden under andra och fjärde kvartalet 2023.

Transaktionen är delvis villkorad av finansiering. Försäljningen kommer endast att ha marginell påverkan på Trianons förvaltningsresultat.

– Affären stärker alla våra nyckeltal och innebär en renodling av beståndet i linje med vår strategi. Dessutom ger den oss utökade resurser att tillvarata möjligheter på marknaden och ökade möjligheter till fortsatt värdeskapande investeringar i befintligt bestånd, däribland energieffektiviseringar, säger Olof Andersson, vd i Trianon, i en kommentar.

Avtalet innebär att 150 miljoner av köpeskillingen erläggs i form av aktier i Stjernplan vars ägare har för avsikt att notera bolaget.

Trianon kommer att i samband med noteringen, uppger man i ett pressmeddelande, föreslå en extra bolagsstämma att dela ut aktierna till Trianons aktieägare.

– Detta förvärv är strategiskt helt rätt för Stjernplan och det stärker vår närvaro på orter och i kommuner där vi redan är etablerade. På detta sätt skapar vi en än mer effektiv förvaltningsorganisation och kan ytterligare stärka vår långsiktiga lönsamhe, säger David Lundqvist, vd i och medgrundare av Stjernplan, i en kommentar.

* Byggrätterna omfattar planerad nyproduktion av hyresrätter om totalt cirka 130 lägenheter. I Skurup har detaljplanen nyligen vunnit lagakraft medan den i Stockholm är under pågående detaljplanearbete.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev