Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Trianon köper Entré i Malmö

Publicerad: 26 maj 2017, 12:47

Entré var inte någon lyckad investering för Commerz Real.

Foto: News Öresund.

Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon har köpt det problemtyngda köpcentret Entré i östra Malmö från tyska Commerz Real i en mycket överraskande affär.


Ämnen i artikeln:

Trianon FastigheterCroisetteCommerz Real

Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon, som äger och förvaltar alltifrån bostäder i miljonprogramsområden till centralt belägna kontorslokaler, har köpt det problemtyngda köpcentret Entré i östra Malmö från tyska Commerz Real. Samtidigt har man träffat avtal med Malmö stad som kommer att lägga ett antal samhällsfunktioner i fastigheten.

Det rapporterar Dagens industris hemsida di.se på fredagen.

– En mycket överraskande affär, säger Fredrik Dackheden, transaktionsansvarig på rådgivningsföretaget Croisette i samtal med Fastighetsnytt.

Trianon ägs av finansmännen Jan Barchan och Mats Cederholm samt vd:n Olof Andersson som är operativt ansvarig medan de andra ägarna är mer av tyst karaktär.

Fredrik Dackheden säger i samtal med Fastighetsnytt att affären kanske inte verkar helt självklar för Trianon men konstaterar samtidigt att bolaget genom åren har gjort rätt många oväntade affärer. En sådan är köpet av Rosengård Centrum som av allt att döma har varit lyckat.

– Olof Andersson är en duktig affärsman och har en förmåga att hitta bra affärer där andra inte har lyckats.

Han berättar att det rapporterats i skånsk lokalmedia för några dagar sedan att Commerz Real aktivt sonderade marknaden för att hitta köpare men är dock märkbart överraskad över affären.

I en kommentar till di.se säger Olof Andersson att Entréfastigheten har en enorm potential.

”Vi är glada att kunna genomföra detta förvärv och har en långsiktig plan för att utveckla fastigheten med ökat fokus på bland annat kultur, aktiviteter och samhällsservice som komplement till handeln,” säger han.

Samtidigt ingår bolaget en avsiktsförklaring med Malmö Stad som avser verka för att teckna hyresavtal i den 40 000 kvadratmeter stora fastigheten, som det heter.

Någon köpeskilling uppges ej men enligt Fredrik Dackheden är sannolikheten att Trianon fått fastigheten billigt då den länge har tampats med problem och säljaren lagt en hel del pengar i den, investeringar som inte givit frukt.

– Det är nog en bra affär för båda. Commerz Real kommer ur en tung förlust och Trianon får en betydande fastighet som man säkerligen har en långsiktig plan för, säger Fredrik Dackheden.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.