Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Trelleborg köper fastigheter av Trelleborg AB

Publicerad: 16 december 2020, 12:30

Visionsbild för framtida Business Center Trelleborg där en av fastigheterna ingår.

Illustration: C.F. Møller Architects

Trelleborgs kommun köper två fastigheter av industrijätten Trelleborg AB. Syftet är att öka möjligheterna att styra utvecklingen av staden.


Ämnen i artikeln:

Trelleborg

Enligt ett pressmeddelande är köpet av de två fastigheterna strategiskt viktigt så det ger kommunen möjlighet att själv styra utvecklingen av staden ”utifrån långsiktiga mål om tillväxt och stadsplanering”. 

Prislappen ligger på 228 miljoner kronor. 

– Genom dessa två köp så säkrar vi att kommunen kan hjälpa till och styra utvecklingen i staden på ett ännu mer strategiskt sätt, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborgs kommun.

Läs även: Klarabo miljardköper i Trelleborg 

En av fastigheterna utgörs av kontor och ligger i tätorten Trelleborg, där bland annat säljaren Trelleborg ABs gamla huvudkontor huserar. 

I nuläget finns inga beslut om hur den centralt belägna fastigheten ska utvecklas, men i kommunens fördjupning av översiktsplanen pekas fastigheten ut som ett möjligt bebyggelseområde.

Den andra delen av köpet gäller en industrifastighet som ligger inom området för kommunens planer på utvecklingen av Business Center Trelleborg, där logistik, företagande och omlastning av gods ska finnas. 

Läs även: En attraktiv stad med stort (v)arv

Utvecklingen är en del av det omfattande stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025.

– Det har alltid varit positivt att äga mark i frågan om stadsutveckling. Det här förvärvet ger oss även rådighet över huvuddelen av markområdet i Business Center och möjliggör för kommunen att fokusera på en fortsatt långsiktig tillväxt, säger Mårten Olsson, tillväxtchef i Trelleborgs kommun.

Fastighetsköpet är det största i kommunens historia. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Trelleborg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.