tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Trecore köper prisbelönt Ica-fastighet som blev ”Årets bygge 2022”

Publicerad: 3 oktober 2022, 08:38

Ica-butiken i Solvik i Sjöbo byggdes av entreprenörbolaget Thage i Skåne. Byggnaden utsågs till Årets Bygge i år inom kategorin ”industri/logistik och butik”. Säljare är Westerport Holding i Sjöbo AB, samägt av Sjöson och Melica Invest.

Trecore Fastigheter har av Westerport Holding i Sjöbo AB förvärvat en prisbelönt handelsfastighet i Sjöbo, där Ica driver butik.

Ämnen i artikeln:

SvepetICACroisette

R


Fastigheten har en uthyrningsbar yta om drygt 1 700 kvadratmeter och inrymmer en Ica Supermarket. Croisette real estate partner har agerat rådgivare till säljaren.

Fastigheten, Solvik 3, är belägen i handels- och serviceområdet Westra torg – strax utanför centrala Sjöbo i Skåne. 

Läs mer: Ica och Bonnier bildar bolag – med 5 miljarder i fastighetsvärde 

Fastighetsnytt systertidning, Byggindustrin, utsåg fastigheten till ”Årets bygge 2022” inom kategorin industri/logistik och butik.

– Vi på Croisette är glada över att ha fått säljarens förtroende i denna affär med en eftertraktad fastighet. Kombinationen av byggnadens arkitektur, träkonstruktion och låga klimatavtryck gör fastigheten till ett flaggskepp för hela detaljhandeln, kommenterar Jeff Nylén, senior associate, Croisette. 

Läs mer: Så tacklar jättarna framtiden: ”Man bör alltid ha inställningen att handel förändras” 

Trecore är ett, av Bonnier Fastigheter och Ica Fastigheter, samägt fastighetsbolag. Westerport Holding i Sjöbo AB samägs av Sjöson och Melica Invest, ett familjeägt investmentbolag med säte i Alingsås och grundat av Ica-handlaren Claes Melin. 

Bakom fastigheten, vars fasad går i grånande cederträ, står Melica Invest som är ett familjeägt investmentbolag med säte i Alingsås och grundat av Ica-handlaren Claes Melin.

Fakta om Ica Solvik

• Ica i Sjöbo – en träbutik för en trivsammare kundupplevelse blev Årets Bygge 2022 inom kategorin Industri, logistik och butik. 

• Totalt omfattar byggnaden cirka 1 900 kvadratmeter, BTA, och byggnationen genomfördes på enbart 10 månader.

• Butiken har även utöver sin gestaltning modernast möjliga sätt att ta hand om dagliga färskvaror och onlineshopping.

• Totalt kommer även 800 nya hem i varierande storlek och karaktär byggas i området Westerport, på tröskeln till Österlen, en hållbar stadsdel som skapats på initiativ av Claes Melin, Ica-handlare och fastighetsägare.

Källa: Byggindustrin

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev